Після масового отруєння дітей у Хмельницькому МОЗ проводитиме раптові перевірки

Після масового отруєння дітей у Хмельницькому МОЗ проводитиме раптові перевірки

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме проведення вибіркових раптових перевірок для забору біоматеріалу для дослідження на предмет носійства золотистого стафілокока.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Раптові перевірки - візити для раптового обстеження працюючих на предмет носійства золотистого стафілококу будуть відновлені», - заявив міністр.

Він зауважив, що таке рішення було прийнято за результатами наради у Президента Володимира Зеленського щодо ситуації навколо факту масового отруєння дітей у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1 «Школа-дитячий садок».

Читайте також: Винні відповідатимуть за порушення санітарних норм у школі Хмельницького - ОП

«Як показало розслідування, проведене фахівцями Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, спалах стався внаслідок обсіменіння золотистим стафілококом сировини та готових страв від працівників харчоблоку закладу», - зазначив Ляшко.

За його словами, щоб надалі уникнути подібних спалахів у навчальних закладах та захистити дітей від отруєнь МОЗ ініціюватиме проведення вибіркових раптових перевірок для забору біоматеріалу для дослідження на предмет носійства золотистого стафілокока силами спеціалізованих протиепідемічних бригад. Бригади будуть працювати по усій території країни.

Ляшко зазначив, що Президент доручив Мінекономіки, МОЗ, МОН та Держпродспоживслужбі відпрацювати юридичні механізми проведення зазначених раптових перевірок.

Також, за його словами, МОЗ додатково відпрацьовує механізми посилення контролю за якістю проведення медичних оглядів у закладах охорони здоров’я та лабораторіях.

Як повідомляв Укрінформ, інцидент стався у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1. Увечері 7 вересня до лікарні звернулися батьки п’яти дітей з приводу харчового отруєння. Усі школярі скаржилися на блювання та болі у животі. У наступні дні кількість хворих перевищила сто осіб.

Поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Результати лабораторних досліджень показали, що причиною масово отруєння став золотистий стафілокок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-