У лікарню з отруєнням потрапили вже 10 хмельницьких школярів

У лікарню з отруєнням потрапили вже 10 хмельницьких школярів

Укрінформ
До Хмельницької інфекційної лікарні госпіталізували вже 10 учнів початкових класів НВО №1 із ймовірним отруєнням.

Про це на брифінгу розповіла директор інфекційної лікарні Оксана Піддубна, передає кореспондент Укрінформу.

«Госпіталізація дітей розпочалася 7 вересня і зараз у нас госпіталізовано вже 10 дітей, які поступали із симптомами харчової токсикоінфекції. Це діти віком 6-7 років. Усіх, кого можна було обстежити на ротавірусну інфекцію, ми обстежили, і аналізи поки що від’ємні. В роботі зараз бактеріальні посіви, тобто ми зможемо сказати, чи це бактеріальна інфекція», - зазначила Піддубна.

За її словами, всі діти були госпіталізовані в стані середньої важкості, зараз їм набагато краще, вони почуваються майже задовільно.

Читайте також: У школі Хмельницького після отруєння дітей перейшли на дистанційне навчання

"В однієї дитини серед усіх госпіталізованих ПЛР-методом підтвердили COVID-19. Лікар зауважила, що діти часто переносять коронавірус із симптомами кишкової інфекції, хоча нині зарано робити висновки." - зазначила Піддубна.

Директор НВО №1 Оксана Романів спростувала поширену інформацію, що у день, коли в дітей з’явилися симптоми отруєння, їх годували «незрозумілою» кашею та рибною котлетою.

Результати лабораторних досліджень усіх взятих проб будуть готові 13 вересня. До того часу навчання в НВО відбуватиметься у дистанційній формі.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькому поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи, четверо з яких потрапили до лікарні. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-