Винні відповідатимуть за порушення санітарних норм у школі Хмельницького - ОП

Винні відповідатимуть за порушення санітарних норм у школі Хмельницького - ОП

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська наголосила, що реформа дитячого харчування – це не лише перегляд меню та ремонт, а й дотримання санітарних норм, і за порушення вимог винні відповідатимуть.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

«Реформа харчування у школах передбачає не лише зміну меню й ремонт приміщень, а й відповідальне ставлення персоналу до заходів гігієни та санітарних норм. Медичний огляд є не формальністю, а важливою умовою безпеки дітей. За допущення таких випадків недобросовісного ставлення до своїх обов’язків і невиконання санітарних норм кухарями та персоналом, а також за відсутність належного контролю з боку керівництва винні нестимуть реальну відповідальність», – підкреслила заступник керівника ОП, яка сьогодні з радником-уповноваженою Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук та радником керівника ОП Вікторією Романовою відвідали Хмельницький, де до лікарні звернулися з ознаками отруєння 92 учні Хмельницького навчально-виховного об’єднання № 1 «Школа – дитячий садок».

Читайте також: Медики з’ясували причину масового отруєння у хмельницькій школі

За її словами, директора школи, у якій отруїлися діти, рекомендовано відсторонити від виконання обов’язків. Крім того, буде проведена перевірка отримання санітарних книжок працівниками харчоблоку та наявності всіх необхідних аналізів і обстежень.

Зазначається, що у приміщенні Хмельницької ОДА відбулася зустріч з керівництвом області та представниками правоохоронних органів щодо розслідування отруєння дітей, у якій взяли участь міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін та голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька. Також відбулася зустріч з батьками школярів і директором навчального закладу.

Читайте також: Отруєння дітей на Хмельниччині: Шкарлет хоче перевірити всі заклади освіти області

За результатами перевірки, яку провела Держпродспоживслужба, було виявлено стафілокок у чотирьох працівників їдальні (на руках, халатах тощо) та в їжі. Служба також розпочала позапланові перевірки. Відкрито кримінальне провадження, будуть взяті повторні проби.

«Сьогодні-завтра всі з 14 госпіталізованих дітей будуть виписані з лікарні. На щастя, отруєння не призвело до непоправного. Але цей випадок має стати уроком для інших закладів – як важливо контролювати й дотримуватися всіх норм і правил», – підкреслила Соколовська.

Як повідомляв Укрінформ, інцидент стався у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1. Увечері 7 вересня до лікарні звернулися батьки п’яти дітей з приводу харчового отруєння. Усі школярі скаржилися на блювання та болі у животі. У наступні дні кількість хворих перевищила сто осіб.

Читайте також: Отруєння в школі Хмельницького: у лікарні залишаються 15 людей

Поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Результати лабораторних досліджень показали, що причиною масово отруєння став золотистий стафілокок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-