Отруєння дітей на Хмельниччині: Шкарлет хоче перевірити всі заклади освіти області

Отруєння дітей на Хмельниччині: Шкарлет хоче перевірити всі заклади освіти області

Укрінформ
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет ініціюватиме комплексну перевірку всіх закладів освіти Хмельницької області щодо дотримання санітарного регламенту з метою недопущення харчових отруєнь.

Як передає Укрінформ, про це Шкарлет повідомив у Телеграмі.

"Спалах масового харчового отруєння серед учнів Хмельницького навчально-виховного об'єднання № 1 «Школа-дитячий садок» став наймасовішим від початку поточного року. 92 дитини початкової школи, які постраждали внаслідок отруєння, отримують стаціонарну та амбулаторну медичну допомогу”, - ідеться у дописі.

За словами міністра, “саме тоді, коли держава докладає максимум зусиль та впроваджує наймасштабнішу реформу шкільного харчування в країні, недбалість окремих керівників закладів освіти й бездіяльність посадовців органів місцевого самоврядування ставлять під загрозу здоров’я дітей, їхніх батьків та освітян".

“Зважаючи на неприпустимі факти недбальства й відсутність належної реакції на подію з боку уповноважених чиновників, ініціював термінове засідання тимчасової міжвідомчої комісії. Разом із колегами з МОЗ, Мінрегіону, Офісу Президента України, КМУ та ДПСС сьогодні перебуватиму на Хмельниччині”, - заявив Шкарлет.

Читайте також: У хмельницькій лікарні залишаються семеро людей після отруєння в школі

За його словами, “насамперед нами буде заслухано звіт щодо обставин, котрі передували спалаху, а також інформацію про стан дітей, які знаходяться у лікарні”.

Він підкреслив, що обов’язково буде ініціювати комплексну перевірку всіх закладів освіти Хмельницької області щодо дотримання санітарного регламенту з метою недопущення подібних випадків.

Очільник Міносвіти подякував Національній поліції Хмельницького за оперативне реагування на ситуацію.

“Саме слідчі ще 7 вересня відкрили кримінальне провадження, виїхали до закладу та ініціювали роботу експертів зі встановлення причин отруєння. Правоохоронці відреагували на інформацію в інтернеті. Новина про ймовірне отруєння 4 дітей, що була опублікована на одному з регіональних порталів, стала першоджерелом та підставою для початку їх роботи”, - зазначив Шкарлет.

Читайте також: У школі Хмельницького після отруєння дітей перейшли на дистанційне навчання

За словами міністра, “натомість від адміністрації закладу освіти та органів місцевого самоврядування й дотепер не було жодного офіційного повідомлення до компетентних органів, зокрема МОН. Станом на 13 вересня, шостий день після спалаху, представники органів місцевого самоврядування на запит МОН не могли надати вичерпної інформації про ситуацію та навіть не володіли відомостями про відкрите кримінальне провадження”.

За його словами, “така ситуація є неприйнятною. Будемо детально з’ясовувати всі обставини та рівень відповідальності за це службових осіб”.

Шкарлет окремо подякував голові Хмельницької ОДА за конструктив та максимальне сприяння в розслідуванні ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 7 вересня у Хмельницькому до лікарні звернулися батьки п’яти дітей з приводу харчового отруєння. Усі школярі скаржилися на блювання та біль у животі. У наступні дні кількість хворих перевищила 100 осіб.

Поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Результати лабораторних досліджень показали, що причиною масово отруєння став золотистий стафілокок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-