Комітет рекомендує Раді збільшити виплати при народженні дитини

Комітет рекомендує Раді збільшити виплати при народженні дитини

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно підтримав за основу і в цілому законопроєкт про збільшення виплат при народженні дитини.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє заступниця голови фракції «Слуга народу» у Верховній Раді, народний депутат Євгенія Кравчук. 

«З 5-ти альтернативних ініціатив ми з колегами обрали депутатський законопроєкт від фракції «Слуга народу» 5585-1 перший автор Данило Гетманцев, що передбачає суттєве збільшення допомоги при народженні дитини», - заявила Кравчук.

Вона зазначила, що комітет вніс уточнення, згідно з якими прогресивна шкала застосовуватиметься з 1 січня 2023 року: при народженні першої дитини родина отримає допомогу на загальну суму 50 тис. грн, другої - 100 тис. грн, третьої - 150 тис. грн.

Тобто з 1 січня 2022 року всі родини при народженні дитини отримуватимуть 50 тис. грн, а вже з 2023 року у збільшеному розмірі при народженні другої і третьої.

«Окрім того, зросте і розмір одноразової виплати при народженні дитини (кошти, які батьки отримають у перший платіж): на першу дитину - 15 тис. грн, на другу дитину - 30 тис. грн, на третю та кожну наступну дитину - 45 тис. грн», - зазначила Кравчук.

Читайте також: Тато в декреті: затвердили порядок надання відпустки при народженні дитини

Решту суми родини отримуватимуть частками протягом 36 місяців.

Кравчук також зазначила, що державі, зокрема Міністерству фінансів, знадобиться певний час на підготовку, адже у повному обсязі бюджету це коштуватиме 12,3 млрд грн.

«Проте треба розуміти, що родини потребують державної підтримки, а зростання виплат може стати дієвим інструментом для підвищення народжуваності. Далі справа за сесійною залою», - додала депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини.

Нині допомога при народженні дитини становить 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн на місяць).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-