Ляшко розповів, коли в Україні запровадять «жовту» зону

Ляшко розповів, коли в Україні запровадять «жовту» зону

Укрінформ
Жовтий рівень епіднебезпеки буде введений після ухвалення змін до постанови про адаптивний карантин.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це журналістам сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Прийнято рішення, що жовтий рівень епідемічної небезпеки ми введемо після того, як запропоновані МОЗ зміни будуть схвалені на уряді. Зараз, за цей тиждень, ми пройшли погодження з усіма центральними органами виконавчої влади і відпрацьовуємо юридичні правки з Мін'юстом. Як тільки буде їх висновок, ми проситимемо прем'єр-міністра скликати позачерговий Кабінет Міністрів, де розглянемо питання про внесення змін до постанови про адаптивний карантин. Після цього вона набере чинності через 7 днів, як її схвалить уряд. після цього будуть всі підстави національній комісії ТЕБ та НС зібратися і оголосити на території України жовтий рівень епіднебезпеки. А червоний рівень епіднебезпеки буде встановлюватися для конкретних областей", - сказав Ляшко.

Читайте також: Більшість обмежень «жовтої» та «червоної» зон не стосуватимуться вакцинованих – Ляшко

Він нагадав, що для роботи шкіл на жовтому рівні зараз визначено вимогу про вакцинацію 80% педагогічного складу навчального закладу. Водночас для роботи в жовтій зоні інших сфер, наприклад, культурних закладів, закладів громадського харчування, передбачена можливість використати одне щеплення з курсу вакцинації.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав, що потенційно в Україні для хворих на коронавірус можуть бути залучені до 90 тис. ліжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-