Більшість обмежень «жовтої» та «червоної» зон не стосуватимуться вакцинованих – Ляшко

Більшість обмежень «жовтої» та «червоної» зон не стосуватимуться вакцинованих – Ляшко

Укрінформ
МОЗ спільно з іншими міністерствами опрацьовує зміни до карантинних норм. Більшість обмежень на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки не будуть застосовуватися для вакцинованих осіб.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Цього тижня ми розпочали спільно з усіма міністерствами ґрунтовно працювати над змінами до карантинних норм, аби дотримуватися балансу між захистом населення від коронавірусу та його благополуччя. Зокрема передбачаємо, що більшість обмежень, які передбачено в жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки, не будуть застосовуватися у разі, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів, або різних сфер економіки. При цьому для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а вже для червоного рівня потрібен буде повний курс щеплення”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Наразі в Україні на місяць проводять 3,5 мільйона COVID-щеплень – Ляшко

Як приклад він навів роботу закладів освіти.

“Робота закладів освіти у жовтому рівні епіднебезпеки не буде обмежуватися за умови наявності у 80% педпрацівників документів, що засвідчують вакцинацію проти COVID-19 хоча б однією дозою", - сказав Ляшко.

Міністр поінформував, що ці зміни також будуть розглянуті на комісії ТЕБ та НС, яка розгляне питання жовтого рівня епіднебезпеки по всій країні. За його словами, зміни набудуть чинності через 7 днів з моменту їх розгляду на засіданні уряду.

"До того часу всі, зокрема заклади освіти, продовжують працювати за правилами зеленого рівня, тобто попри кількість вакцинованих педпрацівників", - сказав Ляшко.

Втім міністр наголосив, що зараз спостерігається збільшення захворюваності серед тих, хто невакцинований.

COVID-19 стає пандемією невакцинованих. Все більше захворювань, випадків виникає саме серед невакцинованого населення, і саме невакциновані інфіковані потрапляють до лікарень і тяжкість перебігу коронавірусної хвороби у них протікає значно складніше”, - сказав Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-