Автофіксація на дорогах: Конституційний Суд перейшов до закритої частини справи

Автофіксація на дорогах: Конституційний Суд перейшов до закритої частини справи

Укрінформ
Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду справи щодо конституційності статті 14-2 Кодексу про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність власників автомобілів за порушення ПДР, зафіксовані у автоматичному режимі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосив за результатами обговорення матеріалів справи і заслуховування учасників процесу заступник голови КС Сергій Головатий.

“Конституційний Суд України переходить до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення у справі”, - сказав він.

Читайте також: Конституційний Суд розглядає, чи законна автофіксація порушень правил на дорогах

У ході розгляду справи у четвер, 9 вересня, свою позицію щодо відповідності Основному Закону згаданої норми Кодексу про адмінправопорушення оголосили автори скарг - Альона Забара і Гагік Мартиросян, представники парламенту і Президента у КС Федір Веніславський і Ольга Совгиря, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко і перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький.

Суддями-доповідачами у справі вступають Віктор Колісник і Віктор Кривенко.

Як повідомлялося, стаття 14-2 Кодексу про адмінпорушення передбачає, що відповідальність за порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі, та за порушення правил стоянки, паркування автомобілів, зафіксовані в режимі фотозйомки чи відеозапису несуть власники авто, а не водії.

Читайте також: У поліції заявили про суттєве зменшення кількості ДТП завдяки автофіксації

Перші камери фото- та відеофіксації порушень ПДР запустили у Києві 1 червня 2020 року.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 6 вересня заявив, що на дорогах України цьогоріч передбачено встановити 270 комплексів автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР, а наступного року планується закупити близько 100 таких комплексів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-