У поліції заявили про суттєве зменшення кількості ДТП завдяки автофіксації

У поліції заявили про суттєве зменшення кількості ДТП завдяки автофіксації

Укрінформ
На тих ділянках українських доріг, де були встановлені камери автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР, кількість ДТП з потерпілими і загиблими знизилася утричі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці поінформував перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Робота камер позитивно впливає на зниження рівня аварійності. Вони встановлюються у місцях, де за статистикою у ДТП загинули й травмувалися найбільше учасників дорожнього руху. Так от, за час функціонування камер нам вдалося досягнути на цих ділянках доріг зниження кількості ДТП з потерпілими та загиблими втричі”, - уточнив правоохоронець.

За його словами, безпека дорожнього руху — завдання не тільки поліції, МВС і інших органів державної влади та місцевого самоврядування, є також обов’язки і культура поведінки громадян на дорозі, які є безпосередніми учасниками дорожнього руху.

Читайте також: На Київщині автобус із хасидами потрапив у ДТП – є загиблий

“Адже саме недотримання ПДР призводить до травмувань та загибелі. А перевищення швидкості залишається однією з основних причин ДТП з травмованими та загиблими”, - зазначив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Як поінформував Білошицький, камери автофіксації порушень ПДР працюють у більшості країн Європи, і перед тим, як запустити це в Україні, правоохоронці ретельно вивчали досвід інших країн, де камери довели свою ефективність й наразі доводять її у нас.

“Наша мета проста — “Vision Zero” (шведська концепція, базовим принципом якої є неприпустимість ДТП з летальним наслідком - ред.) на наших дорогах. Тож сподіваюсь, ми збережемо ще не одне життя на дорозі”, - уточнив він.

Читайте також: Під час ДТП із мером Вознесенська у маршрутці були діти - поліція

Як повідомлялося, систему автофіксації запустили у Києві 1 червня 2020 року.

6 вересня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що на дорогах України цьогоріч передбачено встановити 270 комплексів автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР, а наступного року планується закупити близько 100 таких комплексів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-