Мін'юст проти розміщення афганських біженців у колоніях на Київщині - Висоцька

Мін'юст проти розміщення афганських біженців у колоніях на Київщині - Висоцька

Укрінформ
Міністерство юстиції не підтримало ініціативу міністра МВС про розміщення біженців з Афганістану в закритих колоніях Київської області.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

"Ми на таку ініціативу вже відреагували. Мін'юст офіційно запропонував інші установи. Був запит від Міністерства внутрішніх справ, і Мін’юст запропонував колонії, наприклад, Чернігівську та Кременчуцьку", — сказала вона.

Читайте також: Криза з біженцями: в ЄС знову заговорили про єдину міграційну політику

Висоцька уточнила, що Чернігівська і Кременчуцька колонії вже закриті, але на продаж ще не виставлені.

"Вони ще не виставлені, але вже не працюють. І вони не працюють не так давно. Це свідчить про те, що в цих колоніях теоретично набагато дешевше відновити життєдіяльність. Відновити системи опалення, водопостачання тощо. Тому запропонували саме їх", — пояснила заступниця міністра.

Читайте також: Загрозлива хвиля нелегальних мігрантів на кордонах Білорусі з країнами ЄС

За її словами, остаточного рішення про надання приміщень для біженців ще немає.

"Триває діалог, але ще немає остаточного рішення. Мін'юст готовий допомогти в розв’язанні питання, але ми хочемо, щоб на наші аргументи також зважали та брали до уваги", — наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство Організації Об’єднаних націй у справах біженців заявляє, що готується до 500 тис. біженців з Афганістану до кінця року, оскільки ескалація насильства призводить до подальшого переселення.

США завершили виведення з Афганістану військового контингенту, який перебував у країні 20 років. За останніми даними, після приходу до влади талібів загалом з Афганістану евакуйовано понад 123 тисячі осіб.

Читайте також: Країни ЄС евакуювали з Кабула понад 17 тисяч осіб

15 серпня таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. Невдовзі представник політичного офісу «Талібану» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. 19 серпня «Талібан» проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Афганці масово намагаються залишити територію країни. США і ЄС заявили про намір разом із ООН та міжнародними партнерами продовжувати зусилля із вивезення з Афганістану своїх громадян та афганців, які перебувають під підвищеним ризиком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-