Карантинні зони. Умови, обмеження та заборони

Карантинні зони. Умови, обмеження та заборони

Інфографіка
Укрінформ
Україна з наступного понеділка, 13 вересня, може перейти в “жовту” карантинну зону у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19.

Про це заявляв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

У “жовтій” зоні будуть встановлені додаткові обмеження, які стосуються, в першу чергу, масових заходів. Міністр нагадав, що перехід на жовтий рівень здійснюється по всій країні, а в подальшому кожен регіон, в залежності від показників захворюваності, буде переводитися на інший рівень епіднебезпеки.

Ляшко наголосив, що на жовтому рівні епіднебезпеки громадський транспорт працює без змін, також діє норма, яка передбачає офлайн-роботу закладів освіти при вакцинації 80% персоналу.
Читайте також: Освіта на карантині: у МОЗ розповіли про самоізоляцію та інші вимоги для викладачів та учнів

"У разі, якщо така норма не дотримується, школи переходять в онлайн-режим. Для жовтого рівня (допускаються - ред.) вакциновані першою дозою, для червоного рівня - повний курс вакцинації повинен бути забезпечений", - сказав Ляшко.

Міністр додав, що наразі вакцинація є єдиним засобом захисту від важкого чи середнього перебігу коронавірусної хвороби і закликав громадян вакцинуватися, щоб запобігти перевантаженню системи охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 8 вересня зафіксовано за добу – 2 772 випадки коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-