Нацполіція розслідує привласнення €3 мільйонів латвійського банку

Нацполіція розслідує привласнення €3 мільйонів латвійського банку

Укрінформ
Слідчі Національної поліції України розслідують привласнення 3 млн євро латвійського банку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайства, зокрема - заволодіння коштами в особливо великих розмірах, підроблення, використання свідомо підроблених документів та вчинення незаконних дій щодо заставного майна», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Справу про привласнення $20 мільйонів Ощадбанку передали до суду

Попередньо встановлено, що до вчинення зазначених кримінальних правопорушень можуть бути причетні особи, у тому числі громадяни України, пов’язані з компанією-нерезидентом, створеною за законодавством Швейцарської Конфедерації, та рядом українських товариств.

Досудове розслідування розпочато за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Посадовців Укрзалізниці викрили на спробі привласнення 3 мільйонів гривень

Наразі проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин заволодіння коштами іноземного інвестора та причетних до протиправної діяльності осіб.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Національної поліції розслідують факти розкрадання колишнім президентом та головою правління ПАТ «Міський комерційний банк» понад 90 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-