Справу про привласнення $20 мільйонів Ощадбанку передали до суду

Справу про привласнення $20 мільйонів Ощадбанку передали до суду

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно 12 осіб у справі про привласнення 20 млн доларів Ощадбанку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

Сьогодні НАБУ і САП "скерували до суду обвинувальний акт стосовно 12 осіб у справі заволодіння 20 млн дол. США АТ "Ощадбанк" (100% акцій належать державі)”, - ідеться в повідомленні.

Серед обвинувачених: власники та службові особи підприємств групи “Креатив”; службовці Ощадбанку та незалежний оцінювач.

За даними слідства, у період 2013 – 2015 років службові особи приватних підприємств, що входили до групи “Креатив”, у змові зі службовими особами Ощадбанку, підробивши документи, незаконно отримали в держбанку кредит на 20 млн доларів (160 млн грн в еквіваленті на момент вчинення злочину) нібито на купівлю насіння соняшника.

Після отримання коштів тодішні власники групи “Креатив” вивели їх за кордон на рахунки підконтрольних їм компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії, а згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав юридичних осіб, що володіли цінною нерухомістю.

27 вересня 2019 року НАБУ та САП повідомили про підозру екснародному депутату, який водночас був бенефіціарним власником компаній групи “Креатив” та організатором корупційної схеми. Провадження стосовно ексдепутата закрите у зв’язку з його смертю.

Читайте також: Антикорупційний суд заочно арештував ексглаву «Укрхімтрансаміаку»

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору одного із приватних підприємств, підозрюваному у співучасті у привласненні понад 26,8 млн грн бюджетних коштів під час виконання робіт з реконструкції площі в Миколаєві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-