Японія призупинила вакцинацію Moderna – у деяких флаконах знайшли домішки «нержавійки»

Японія призупинила вакцинацію Moderna – у деяких флаконах знайшли домішки «нержавійки»

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я Японії заявило, що у деяких флаконах вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Moderna, використання яких у країні вирішили призупинити через сторонні забруднювачі, були частинки неіржавної сталі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

«Неіржавна сталь зазвичай використовується в серцевих клапанах, штучних суглобах і в металевому шовному матеріалі, а також у скобах. Тому очікується, що введення (в організм людини – ред.) частинок, виявлених у партіях у Японії, не призведе до підвищеного медичного ризику», - йдеться в спільній заяві місцевого дистриб'ютора вакцини Takeda Pharmaceuticals і компанії Moderna.

Читайте також: Вікове обмеження щодо вакцини AstraZeneca зупинило появу тромбіввчені

У Takeda вважають, що домішки потрапили у вакцину в результаті тертя, викликаного частинками металу в обладнанні, яке ставить пробки на флакони. Три партії вакцин, у яких виявили частинки заліза, були відкликані.

Зазначається, що іспанська фармацевтична компанія Rovi, яка займається виробництвом і упаковкою препарату, вже вжила відповідних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ Японії, двоє чоловіків померли після отримання доз вакцини проти коронавірусу компанії Moderna, що входили в число партій, використання яких було згодом призупинено після виявлення контамінантів. Поки що залишається незрозумілим, чи пов'язані ці смерті зі щепленнями.

Читайте також: Друга доза AstraZeneca не підвищує ризику утворення тромбіввиробник

1 вересня Японія повідомила про новий випадок виявлення сторонніх речовин у вакцині Moderna, що стало четвертим подібним інцидентом менш ніж за тиждень.

Повідомлення про домішки надійшли з восьми центрів вакцинації у п'яти префектурах - Айті, Гіфу, Ібаракі, Сайтама і Токіо. Сторонні домішки були виявлені в 39 флаконах. Takeda Pharmaceutical Co. заявила, що як запобіжний захід припиняє використання близько 1,63 мільйона доз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-