Ветерани та члени їхніх родин зможуть пройти професійну перепідготовку у 22 вишах

Ветерани та члени їхніх родин зможуть пройти професійну перепідготовку у 22 вишах

Укрінформ
У межах проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) розпочинається осінній семестр професійної перепідготовки та соціальної адаптації ветеранів, військових, членів їхніх родин та сімей загиблих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

"У цьому семестрі проєкт реалізується у 22 містах України, а перепідготовка загалом триває 500 академічних годин (3-3,5 місяці навчання). Так, у Львові вперше відбувається набір групи для перепідготовки за напрямом «Стратегічний розвиток територіальних громад», що дозволить підготувати кваліфікованих фахівців для роботи в ОТГ Львівської області. А у Миколаєві завершується набір додаткової групи учасників за напрямом управління ОСББ, фінансування професійної перепідготовки якої відбуватиметься за кошти Міністерства у справах ветеранів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: З початку року допомогли знайти роботу восьми тисячам ветеранів - Лапутіна

Зазначається, що всі виши, які беруть участь у проєкті, мають меморандуми з Мінветеранів щодо реалізації програм професійної перепідготовки захисників та їхніх родин.

Набір груп в усіх регіонах відбувається за сприяння територіальних відділів міністерства, які беруть активну участь в інформуванні ветеранської спільноти про можливості участі в програмі та відборі кандидатів на участь. Також під час активної фази проєкту територіальні представники Мінветеранів будуть залучені для проведення консультацій та семінарів для учасників щодо законодавства, прав і соціальних гарантій ветеранів.

Зокрема, до організації та проведення проєкту також активно залучаються місцеві державні структури: департаменти соціального захисту населення, центри зайнятості, фахівці податкових адміністрацій, які працюють з ветеранами як на етапі залучення до участі в проєкті, так і проводять семінари щодо працевлаштування та підприємництва, оподаткування, правових питань.

Представники регіональних бізнес-спільнот залучаються для проведення бізнес-практик для учасників проєкту.

Всі учасники, які проходять професійну перепідготовку за напрямом підприємництво, отримують консультації з розробки бізнес-планів, підготовки до захисту проєктів і пошуку стартового капіталу.

Проєкт «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» від 30 березня 2020 року виконується відповідно до договору між Nord університетом (Буде, Королівство Норвегія) та Міжнародним фондом соціальної адаптації (МФСА, Київ). Його активна фаза розпочалася у лютому 2021 року.

Торік між Мінветеранів та організаторами проєкту «Норвегія-Україна» було підписано меморандум про співпрацю. Згідно з документом до організації програми долучилися регіональні відділи Мінветеранів, які стали координаторами проєкту з професійної перепідготовки та навчання цивільним спеціальностям в областях.

У межах проєкту професійну перепідготовку вже пройшли 833 людини, серед яких 583 військовослужбовці та ветерани, а 250 – члени сімей воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-