В Україні збільшать президентські стипендії переможцям конкурсів Яцика і Шевченка

В Україні збільшать президентські стипендії переможцям конкурсів Яцика і Шевченка

Укрінформ
Стипендії Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка будуть збільшені.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у Телеграмі.

Шкарлет зауважив, що із 1 січня 2022 року академічні та іменні стипендії здобувачів вищої та фахової передвищої освіти зростуть. Відповідне рішення у середу, 1 вересня, ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Стипендії імені Лук’яненка за серпень отримали троє бранців Кремля

«Востаннє збільшення розмірів академічних стипендій мало місце у 2017 році. Я дякую колегам за підтримку ініціативи МОН та розуміння того, наскільки важливо підтримувати талановиту українську молодь», - заявив міністр.

За його словами, академічні стипендії здобувачів вищої та фахової передвищої освіти зростуть у понад 1,5 раза, професійної (професійно-технічної) освіти - у понад 2,5 раза.

Читайте також: Уряд погодив призначення стипендій видатним діячам освіти

«Це важливий крок назустріч студентам, який має ще більше мотивувати їх вчитися і досягати науково-освітніх вершин», - зауважив Шкарлет.

Він додав, розміри стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка також буде збільшено.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що Кабінет Міністрів збільшить стипендії для учнів профосвіти, студентів фахової передвищої та вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-