Україна отримала від США понад 188 тисяч доз вакцини Pfizer

Україна отримала від США понад 188 тисяч доз вакцини Pfizer

Фото
Укрінформ
Україна отримала понад 188 тисяч доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech від уряду США в межах механізму COVAX.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"У суботу, 28 серпня, Дитячий фонд Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 188 370 доз вакцини Comirnaty від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці дози разом із розчинником для розведення вакцини надає Україні уряд США через ініціативу COVAX в межах глобальних заходів щодо забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.

Нова партія вакцин призначена для використання у центрах масової вакцинації та для організованих колективів.

Читайте також: Ефективність Pfizer та AstraZeneca знижується протягом півроку після другого щеплення

“Я хочу щиро подякувати урядові США та нашим партнерам, які в межах ініціативи COVAX і поза нею допомагають захистити якомога більше українців, насамперед з пріоритетних груп, від тяжких наслідків коронавірусної хвороби”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Своєю чергою повірена у справах США в Україні Крістіна Квін наголосила, що вакцини – один із найкращих засобів, які є для боротьби з пандемією.

“Сполучені Штати Америки віддані глобальній боротьбі з COVID-19, і ми пишаємося співпрацею з Україною, яка веде до розширення доступу до якісних та схвалених вакцин проти COVID-19 по всій країні", – заявила вона.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в межах COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга, в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed.

“ЮНІСЕФ вдячний уряду США за незмінну підтримку відповіді на пандемію та рятівної вакцинації від COVID-19 в Україні. Сьогодні вона надзвичайно важлива та своєчасна. З огляду на перспективу нової хвилі COVID-19 потрібно, щоб якомога більше батьків, якомога більше вчителів отримали щеплення. Ми знаємо, що вакцини працюють. Зараз, коли вакцини доступні, важливо, щоб вчителі і батьки отримали свій захист і могли повноцінно підтримувати 4,2 мільйона школярів в Україні", – сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт зазначив, що ВООЗ вітає надходження додаткових вакцин для захисту населення України.

“Протягом останніх місяців ми регулярно поставляємо вакцину, і зараз Україна робить більш ніж 1 мільйон щеплень на тиждень, що дуже обнадійливо. Вакцинація разом із заходами громадського здоров’я допомагають нам подолати пандемію. І я закликаю людей із груп ризику, людей похилого віку та медичних працівників, які ще не отримали вакцину проти COVID-19, звернутись до свого сімейного лікаря або до центрів вакцинації, відкритих зараз по всій країні, щоб отримати щеплення до початку наступної хвилі пандемії, бути в безпеці та зберегти своє здоров'я”, – заявив він.

Читайте також: В Україні можуть почати ревакцинацію через рік після базовоїМОЗ

Як повідомлялося, у липні ЮНІСЕФ доставив 2 000 040 доз вакцини проти COVID-19 Moderna, наданих урядом США через COVAX. Загалом, на цей момент 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) доставлені в Україну в межах ініціативи COVAX.

На початку серпня ЮНІСЕФ також підтримав доставку 509 400 доз вакцини AstraZeneca, наданих урядом Данії.

До кінця 2021 року, як очікується, Україна має отримати достатню кількість вакцин різних виробників, щоб захистити до 20% населення від COVID в межах ініціативи COVAХ.

Як повідомлялося, в Україні вакцинація проти COVID-19 розпочалася 24 лютого 2021 року. Загалом щеплено 5 295 407 людей, з них повністю імунізовані та отримали дві дози 3 594 758 людей (двоє з них отримали одну дозу за кордоном).

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-