В Україні можуть почати ревакцинацію через рік після базової – МОЗ

В Україні можуть почати ревакцинацію через рік після базової – МОЗ

Коронавірус
Укрінформ
Питання третьої дози вакцини від COVID-19 буде розглядатися, якщо будуть доказові рекомендації.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Рекомендація по введенню бустерної третьої дози зараз не є офіційною рекомендацією виробника. Ми маємо її вважати як таку, котра ще не пройшла досліджень. В нас немає доказових даних, що третя вакцинація Pfizer або іншою вакциною може бути більш ефективною. Це питання розглядають і рішення не винесено. Якщо ж ці дані будуть доказові, і рекомендації будуть прийняті, ми будемо це питання розглядати. А поки ми розглядаємо повну ревакцинацію через рік після базової", - сказав Кузін.

Читайте також: Ізраїльтяни почали отримувати третю дозу COVID-щеплення

Як повідомляв Укрінформ, станом на 5 серпня в Україні проведено понад 6 мільйонів щеплень проти COVID-19. За добу 4 серпня 2021 року вакциновано від COVID-19 159 121 людину. Перелік пунктів щепелння доступний на порталі Міністерства охорони здоров'я "Вакцинація від COVID-19".

Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами: AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield); Coronavac/Sinovac-Biotech; omirnaty/Pfizer-BioNTech; Spikevax/Moderna.

Читайте також: Україна може робити COVID-вакцинацію з трьох доз, якщо буде необхідність - Ляшко

Як повідомлялося, виробник Pfizer заявив, що введення третьої дози вакцини через півроку після другої, допомагає сформувати більше ефективну імунну відповідь організму.

Фото: CTK Photo / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-