Україна може робити COVID-вакцинацію з трьох доз, якщо буде необхідність - Ляшко

Україна може робити COVID-вакцинацію з трьох доз, якщо буде необхідність - Ляшко

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість закупівлі ковід-вакцини на 2022-2023 роки, а також проведення третього, бустерного, щеплення проти COVID-19, якщо таку необхідність покажуть клінічні дослідження.

Як передає Укрінформ, про це під час пресконференції, яка відбулася в межах форуму “Україна 30. Децентралізація”, сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Україна буде готова і розглядає можливість закупівлі і на 2022, і на 2023 роки двох доз додаткової вакцини, оскільки ми точно не знаємо, наскільки довго буде тривати імунітет після проведеного щеплення. І ми готові закуповувати цю вакцину, і все у нас для цього готово", - сказав Ляшко.

Він додав, що виробник ковід-вакцини Pfizer наразі проводить клінічні дослідження своєї вакцини на предмет доцільності введення третьої, бустерної, дози вакцини для більш ефективного захисту.

Читайте також: Третя доза вакцини проти ковіду: чи вона потрібна буде?

"У разі, якщо буде прийнято рішення після проведення клінічних досліджень і після реєстрації регуляторами, в тому числі і ВООЗ, щоб після повного комплексу, тобто два щеплення, які ми зробили зараз, потрібно буде третє, бустерне, ...ми вийдемо на одне щеплення (тобто, один курс вакцинації з трьох доз - ред.). Якщо буде прийнято рішення, що тримає (імунітет - ред.) рік два щеплення і після цього треба буде знов зробити повний комплекс — одне щеплення і через 28 днів друге щеплення - ми виходимо і на таке рішення. Україна до цього готова", - сказав Ляшко.

Як повідомлялося, виробник Pfizer заявив, що введення третьої дози вакцини через пів року після другої допомагає сформувати більш ефективну імунну відповідь організму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-