Україна евакуювала з Афганістану понад 250 українців та іноземців - Кулеба

Україна евакуювала з Афганістану понад 250 українців та іноземців - Кулеба

Укрінформ
Україна евакуювала з Афганістану понад 250 громадян України, членів їхніх сімей та іноземців, ще приблизно 90 українців та членів їхніх сімей очікують евакуації.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз конкретна цифра, скільки там громадян в Афганістані, - це приблизно 90 осіб, це громадяни України та члени їхніх сімей. Тобто, наприклад, чоловік - громадянин України, а дружина і діти - громадяни Афганістану, але оскільки це сім’я, ми безумовно допомагаємо їм усім звідти вибратися. Ми вже вивезли понад 250 громадян України, членів їх сімей та іноземців”, - поінформував Кулеба.

Читайте також: З Афганістану евакуювали вже 82 тисячі осіб

Міністр наголосив, що в МЗС працюватимуть доти, поки не вивезуть усіх, і наразі триває робота над організацією наступного евакуаційного рейсу.

“Україна своїх ніколи не кидає і не кине”, - підкреслив він.

Глава української дипломатії зауважив, що сьогодні зранку отримав інформацію про ускладнення ситуації в аеропорту Кабулу і про відмову деяких країн від евакуаційних рейсів через неспроможність гарантувати їхню безпеку.

Посадовець додав, що з огляду на ефективність дій України, до МЗС надходять запити від інших країн і міжнародних організацій з проханням вивозити їхніх громадян чи громадян Афганістану, які з ними співпрацювали, але пріоритет завжди надаватиметься громадянам України.

Читайте також: В Афганістані залишається ще близько 1500 громадян США

Як повідомлялося, в аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс координує дії з метою забезпечення евакуації людей з Кабула.

Радикальний ісламістський рух «Талібан» може заборонити евакуацію з Кабула після 31 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-