В Україні близько 14% дорослих вакцинували проти коронавірусу першою дозою – Ляшко

В Україні близько 14% дорослих вакцинували проти коронавірусу першою дозою – Ляшко

Укрінформ
В Україні зробили вже 8 млн 300 тисяч щеплень проти COVID-19, повністю провакциновано більше ніж 3 млн людей. Близько 14% провакциновані щонайменше однією дозою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у розмові з журналістами розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"На сьогодні в Україні зробили 8 млн 300 тисяч уколів, тобто вже понад 5 млн людей отримали перше щеплення і більш як 3 млн отримали повноцінне. Якщо ми говоримо в цілому по відсотках на доросле населення, то ми говоримо, що близько 14% дорослого населення провакциновані принаймні однією дозою", - сказав Ляшко.

Він відзначив, що цього недостатньо, щоб сформувати колективний імунітет.

Читайте також: Delta-штам унеможливлює колективний імунітет – розробник AstraZeneca

"Ми повинні вакцинувати як мінімум 70%, а бажано досягнути 90%, для того, щоб вірус не мав шансу поширюватися на території нашої країни", - зазначив міністр.

Водночас він наголосив, що вакцина проти COVID-19 призначена для захисту людини від тяжкого перебігу хвороби. Однак, за його словами, вакцинація допоможе при зростанні кількості випадків коронавірусної хвороби та для того, щоб не закриватися на жорсткий карантин.

Наразі в Україні наявні 9 мільйонів доз вакцин, а загалом з початку вакцинальної кампанії в Україну поставили 18,5 млн доз.

Читайте також: Україна отримала від Польщі 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca

"Сьогодні в країні є близько 9 млн доз вакцини, яку можна використовувати. З початку вакцинальної кампанії ми поставили 18,5 млн доз вакцини, плюс вакцини будуть надходити", - сказав Ляшко.

Він закликав вакцинуватися саме зараз, поки немає навантаження на систему охорони здоров'я. "Зараз закінчуються теплі дні, розпочинаються похолодання, і це буде призводити до зростання гострих респіраторних вірусних інфекцій", - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 24 серпня в Україні вакциновано проти COVID-19 ще 20 739 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-