Паради особливо важливі для країни, що воює - військовий експерт

Паради особливо важливі для країни, що воює - військовий експерт

Укрінформ
Військові паради мають особливе значення для країни, яка вимушена зі зброєю захищати свій суверенітет і територіальну цілісність.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив військовий експерт, ветеран АТО, директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрій Кочевенко.

"Думаю, якщо у когось до цього параду були ще сумніви - потрібен він нам чи ні, навіщо на це витрачати державні гроші - то після побаченого все це відпало. І всі зрозуміли, навіщо потрібні паради. Чому особливо важливі й потрібні паради в країні, що воює", - сказав Кочевенко.

Він згадав, як кілька років тому сам був учасником одного з парадів.

"Як людина, яка свого часу була серед тих, хто маршував в цих військових коробках, парадних батальйонах, скажу - це неймовірний потік енергії, який ллється на тебе від усіх цих тисяч людей, які все це бачать, вітають, аплодують", - поділився емоціями ветеран АТО.

Читайте також: «Я плачу вже втретє»: у соцмережах обговорюють парад до Дня Незалежності

Експерт зазначив, що до парадів військові готуються довго, це щоденний виснажливий процес: "Але повірте мені, ось ці кілька хвилин, які вони проходять Хрещатиком, це все покриває сповна. Тому що вони отримують великий заряд бадьорості та позитиву, і почуття, що ми - потрібні. Що є народ - у нього є армія, і що ми потрібні один одному. Парад - це може бути мить, але це мить, яка залишиться на все життя".

У параді Хрещатиком разом з українськими військовими пройшли колеги з держав-партнерів України. За словами експерта, цей факт підтверджує, що Україну в захисті суверенітету підтримують багато країн.

Читайте також: ЗСУ подякували іноземним військовим за участь в урочистостях до Дня Незалежності

"Нам важливо, щоб світ пам'ятав про те, що в Україні йде війна, і що ми захищаємо не тільки свій суверенітет, свою територіальну цілісність, і свою незалежність. Ми захищаємо весь вільний світ, ті цінності, на яких будує своє майбутнє кожна демократична держава", — підсумував Кочевенко.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня на Хрещатику в Києві відбувся військовий парад до 30-річчя незалежності України, а в Одесі пройшов парад Військово-морських сил.

Крім того, уперше за роки незалежності України на Дніпрі поблизу Київського річкового вокзалу пройшла демонстрація спільних дій сил сектора безпеки й оборони держави: у святковому параді взяли участь близько 20 катерів Військово-морських сил ЗСУ, Державної прикордонної служби України, Національної поліції та ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-