Президент запровадив нове державне свято у день хрещення Київської Русі-України

Президент запровадив нове державне свято у день хрещення Київської Русі-України

Укрінформ
Президент підписав указ про відзначення зародження української державності у День хрещення Київської Русі-України

Як передає кореспондент Укрінформу, Зеленський підписав документ під час виступу на офіційних урочистостях з нагоди Дня Незалежності України у центрі столиці.

"Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності, в день хрещення Київської Русі-України. Про все це я підписую сьогодні відповідний указ", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський: Ми - молода країна з тисячолітньою історією

Він додав, що українці починають відзначати День української державності та точкою відліку вважається рік заснування Києва - "столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають містом, де все починається".

Зеленський зазначив, що у Києві починалося православ'я, тут бере початок старослов'янська мова, правонаступницею якої є сучасна українська мова.

Читайте також: Зеленський: Україна відбулась і посідає гідне місце серед демократичних держав

Як відомо, День хрещення Київської Русі-України відзначається в Україні щорічно 28 липня — у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Як державне свято вперше встановлене в Україні в рамках святкування 1020-річчя хрещення Київської Русі згідно з указом Президента України від 25 липня 2008-го року № 668/2008 "Про День хрещення Київської Русі-України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-