Зеленський: Ми - молода країна з тисячолітньою історією

Зеленський: Ми - молода країна з тисячолітньою історією

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна - молода країна з тисячолітньою історією.

Про це він сказав у вітальній промові до 30-річчя незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема він зауважив, що історія України і сама країна - унікальні.

“Нашій Конституції 25 років, але нашій Конституції - 311 років, написана Пилипом Орликом вона нарешті вдома. І кожен може побачити її у Софійському соборі, збудованому більше 1000 років тому. Нашій гривні чверть століття, на ній зображений, зокрема, князь Володимир, але нашій гривні більше тисячоліття. Вона існувала за князя Володимира. Наш Тризуб був затверджений Конституцією України 25 років тому. І наш тризуб був витиснутий на цеглинах десятинної церкви 1025 років тому”, - розповів Зеленський.

Він додав, що цьогоріч Збройні Сили України відзначали 30-ту річницю свого створення, а “у 1616 році Збройні Сили України відзначали взяття фортеці Кафа”.

“Все це говорить про одне: ми - молода країна з тисячолітньою історією. Ми будуємо свій дім на землі, де жили і будували наші предки. Ми не в гостях і не в приймах. Ми - молода родина зі славетної династії Київської Русі-України, з роду засновників, роду хрестителів, з хороброго роду, мудрого козацького роду. Ми не сироти і не знайди, ми нащадки могутньої країни, яка була центром Європи”, - зазначив глава держави.

Водночас він наголосив, що “ми маємо не тільки почуватися відповідно, ми маємо поводитися відповідно. Ми спадкоємці державності, яка існувала понад тисячу років тому”.

Читайте також: Президент запровадив нове державне свято у день хрещення Київської Русі-України

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня, у День Незалежності України, центр столиці перекрито для транспорту з 8:00 до завершення урочистостей.

Цього року в межах відзначення 30-річчя незалежності України відбуваються святкові заходи по всій країні, які розпочалися 22 серпня і триватимуть до 24 серпня. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-