Вселенський Патріарх подарував Епіфанію лампаду із зображенням архістратига Михаїла

Вселенський Патріарх подарував Епіфанію лампаду із зображенням архістратига Михаїла

Укрінформ
Вселенський Патріарх Варфоломій, який перебуває в Україні з візитом, подарував митрополиту Київському і всієї України Епіфанію лампаду із зображенням архістратига Михаїла.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, подячну молитву (Доксологію) з нагоди візиту Вселенського Патріарха провели у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві.

"Історія є достовірним, небрехливим свідком правди та реальності. Вселенський Патріархат від самого початку був надійним охоронцем блага Церкви. І хоча у часи розквіту і чисельної сили він міг запровадити та встановити пірамідальну форму устрою Східної православної церкви, але з відразою відкинув цю думку... Вселенський Патріархат ніколи, користуючись наявною імперською владою, не обирав шлях культурної та мовної асиміляції національностей, які приходили у віру Євангеліє", - сказав у своїй проповіді Вселенський Патріарх.

Своєю чергою предстоятель Православної церкви України подякував йому за візит.

"Від повноти помісної автокефальної Православної церкви України, особисто від себе хочу подякувати вам, Ваша Святосте, що попри різні обставини, які могли завадити вашому візиту саме в цей час, ви прибули в Україну на запрошення церкви та Української держави в особі Президента, щоби молитовно розділити з українським народом радість свята 30-ліття відновлення незалежності України", - сказав митрополит Епіфаній.

Читайте також: Варфоломій відповів на закиди щодо «неканонічної» автокефалії ПЦУ: Їм важко визнати реальність

На молитві були присутні столичне духовенство та віряни. До заходу також долучився третій Президент України Віктор Ющенко.

Богослужіння відбулося у поєднанні двох традицій: української та грецької. Частину після співів хор виконував грецькою мовою, а частину - українською.

Як повідомляв Укрінформ, учора розпочався візит Архієпископа Константинополя - Нового Рима і Вселенського Патріарха Варфоломія до України.

22 серпня Вселенський Патріарх разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у соборі Святої Софії. Початок богослужіння - о 9:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-