Екскомандира харківського «Беркуту» Шаповалова оголосили в розшук

Екскомандира харківського «Беркуту» Шаповалова оголосили в розшук

Укрінформ
Подільський районний суд Києва у понеділок оголосив у розшук колишнього командира харківського «Беркуту» Віктора Шаповалова, який не з'явився на засідання.

Як передає Укрінформ, про це повідомив потерпілий Олександр Тимошенко, який був на судовому засіданні, інформує у Фейсбуці ГО “Адвокатська дорадча група”.

“Це засідання пройшло швидко. Розглянули клопотання прокурора про оголошення зниклого обвинуваченого Шаповалова в розшук. Його адвокат Юсупова запевняла учасників розгляду справи в тому, що в цьому нема потреби, бо її клієнт ще може знайтися після заяви його дружини про розшук чоловіка”, - уточнив Тимошенко.

Як зазначається, після розгляду клопотання прокурора суддя Людмила Казмиренко оголосила Шаповалова у розшук.

За інформацією активістів, Шаповалов обвинувачується у перевищенні влади та службових повноважень 18 лютого 2014 року під час протистоянь у центрі столиці, що призвело до тяжких наслідків, щодо цього справу розглядає Подільський райсуд Києва.

Шаповалову також раніше було оголошено підозру в іншій справі — щодо організації терористичного акту та вбивств мітингувальників 18 лютого 2014 року, щодо цього Печерський райсуд Києва 5 серпня цього року дав дозвіл на його затримання, оскільки Шаповалов не з'явився на засідання з обрання йому запобіжного заходу.

4 серпня в Офісі генпрокурора поінформували, що колишньому командиру оперативної роти батальйону «Беркут» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Харківській області повідомили про підозру в організації терористичного акту та вбивств мітингувальників на Майдані у лютому 2014 року.

За даними ЗМІ, мова йде про Шаповалова.

Читайте також: Суд дав дозвіл на затримання екскомандира харківського «Беркуту» Шаповалова

Харківський окружний адміністративний суд 1 грудня минулого року поновив на посаді ексберкутівця, екскомандира 2-ї роти батальйону харківського "Беркута" Віктора Шаповалова.

ЗМІ повідомляли, що 4 грудня Шаповалова поновили на службі, а через 3 дні звільнили зі служби в органах внутрішніх справ.

11 грудня директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив Укрінформу, що Шаповалова, поновленого на посаді рішенням Харківського окружного адмінсуду на початку місяця, вже звільнили зі служби.

19 січня цього року у ГО "Адвокатська дорадча група" поінформували, що МВС подало апеляційну скаргу щодо поновлення Шаповалова на посаді.

10 березня 2016 року Подільський райсуд Києва розпочав розгляд справи щодо екскомандира роти харківського підрозділу "Беркут" Віктора Шаповалова.

Йому інкримінували перевищення службових повноважень, що призвело до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року в Києві.

3 жовтня 2016 року Шаповалов у суді визнав свою провину, попросив вибачення та назвав прізвища ексколег, які отримували набої зі свинцевою картеччю замість гумових куль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-