Половина українців готова вакцинуватися вже зараз – Ляшко

Половина українців готова вакцинуватися вже зараз – Ляшко

Укрінформ
Прихильність українців до вакцинації поступово росте, принаймні половина українців готова вакцинуватися вже зараз. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко за результатами селекторної наради з регіонами щодо темпів вакцинації.

«Вакцинальна кампанія нарощує темпи, і найближчим часом маємо вийти на потужності, які близькі до максимальних. Кожного тижня ми вакцинуємо більше, ніж за попередній. Наразі 14% дорослого населення отримали принаймні одну дозу вакцини. Такі темпи - це результат нашої спільної роботи, але маємо до чого ще рости», - заявив міністр.

За його словами, вакцинація - це єдина можливість захисту напередодні можливої нової хвилі восени та перед початком навчального року.

«Сьогодні проблем з нестачі вакцин немає. Починаючи з липня вакцини надходять в Україну щотижня. Прихильність українців до вакцинації поступово росте, принаймні половина українців готові вакцинуватися вже зараз. Нам залишається лише дати їм цю можливість», - зазначив Ляшко.

Читайте також: МОЗ закликає місцеву владу перевірити лікарні на готовність до нової COVID-хвилі

Міністр також звернувся з проханням до сімейних лікарів та пунктів щеплень, як до найближчих до пацієнта. «Займайте активну позицію, розповідайте людям про важливість вакцинації від коронавірусної хвороби, адже в разі спалаху доведеться в рази складніше працювати», - додав він.

Ляшко також заявив, що мав окрему розмову з керівництвом Івано-Франківської області та головами громад області.

«На жаль, область по охопленню вакцинацією найгірша з-поміж усіх 25 регіонів. І зрушень до покращення поки не відмічаємо. Повірте, такі темпи вакцинації неодмінно дадуть про себе знати на кількості випадків хвороби восени. Вже зараз в області найвищий коефіцієнт позитивних випадків серед усіх протестованих», - заявив міністр.

Ляшко попросив голів громад включатися у роботу, змінювати підходи до організації роботи і захищати своїх людей. Результати розмови міністр оцінить на зустрічі через два тижні.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 4 793 100 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-