ПЦУ пояснила правила для вірян під час літургії Варфоломія та Епіфанія

ПЦУ пояснила правила для вірян під час літургії Варфоломія та Епіфанія

Укрінформ
Православна церква України оприлюднила вимоги для вірян та духовенства під час літургії у Софіївському соборі, яку проведуть Вселенський патріарх Варфоломій разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм 22 серпня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

"З огляду на підготовку до соборної Божественної літургії 22 серпня 2021 р. в Святій Софії, яку очолять Предстоятелі Вселенського Патріархату та Православної церкви України, до уваги духовенства і парафіян повідомляємо наступне:доступ на територію Святої Софії відбуватиметься із додержанням заходів безпеки через пункти огляду. Зокрема заборонено проносити на територію пляшки з водою, харчові продукти, плакати. На території собору будуть організовані пункти роздачі питної води", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Епіфаній розпочав візит до Туреччини з нагоди 60-ліття свячення Варфоломія

Зазначається, що духовенство для співслужіння повинно мати власне повне облачення жовтого/золотого кольору. До співслужіння та причастя матимуть можливість приступити всі, хто приготуються відповідно до традиції. На території Святої Софії буде організовано сповідь.

У ПЦУ повідомляють, що на богослужіння слід прибути завчасно, з урахуванням проходження заходів безпеки, з собою мати документи, що посвідчують особу. Прохід буде відкрито з 6 години ранку. Також слід звернути увагу на те, що можливості паркування автотранспорту в центрі Києва будуть обмежені.

Читайте також: У Михайлівському Золотоверхому монастирі презентували книгу про патріарха Варфоломія

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій в рамках візиту до Києва проведе 22 серпня разом з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм літургію у Святій Софії.

Вселенський патріарх Варфоломій у листопаді минулого року заявив на літургії у Патріаршому соборі на Фанарі, що відвідає Україну з офіційним візитом на День Незалежності 2021 року у відповідь на запрошення Президента Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-