Цьогоріч відкриють чотири лабораторії для діагностики орфанних хвороб - Радуцький

Цьогоріч відкриють чотири лабораторії для діагностики орфанних хвороб - Радуцький

Укрінформ
До кінця 2021 року в нашій країні з’являться чотири лабораторії для діагностики орфанних захворювань на ранніх стадіях.

Як передає Укрінформ, про це голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“300 мільйонів виділено, і вже до кінця року в Україні з’являться чотири лабораторії, які будуть діагностувати орфанні захворювання на ранніх стадіях”, - сказав Радуцький.

За його словами, відсутність лабораторій не дозволяє зараз визначати точну кількість пацієнтів з орфанними захворюваннями.

Читайте також: В Україні розпочинають системну роботу для пацієнтів з орфанними захворюваннями

Окрім того, голова комітету ВР розповів, що на наступний рік із державного бюджету передбачається виділити 20 мільярдів гривень для будівництва або оновлення однієї дорослої та однієї дитячої лікарень у кожній області України. “Уже зараз замовлена проєктно-кошторисна документація”, - наголосив Радуцький.

Він додав, що упродовж 2021 року в межах президентської програми “Велике будівництво” відремонтовано та введено в експлуатацію 118 приймальних відділень опорних лікарень, ще у 83 ремонтні роботи завершаться до кінця року.

Також, за словами Радуцького, до кінця року буде введено в експлуатацію новий корпус національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Читайте також: На дооснащення Охматдиту уряд цьогоріч виділив понад мільярд гривень

Як повідомляв Укрінформ, програма “Велике будівництво” ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. З 1 березня 2020 року в межах програми розпочалися будівельні роботи більш ніж на 300 об’єктах. Цього року планується зведення та оновлення понад 100 шкіл, 100 дитсадків, 100 стадіонів, а також 200 приймальних відділень лікарень.

У межах програм “Велике будівництво” та “Здорова Україна” в кожному регіоні буде побудовано або оновлено одну обласну дитячу та дорослу лікарні (усього 48 закладів охорони здоров’я).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-