На дооснащення Охматдиту уряд цьогоріч виділив понад мільярд гривень

На дооснащення Охматдиту уряд цьогоріч виділив понад мільярд гривень

Укрінформ
Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит» забезпечать сучасним медичним обладнанням, на закупівлю якого уряд цього року виділив понад 1 мільярд гривень.

Про це в коментарі Укрінформу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, запустити Охматдит на повну потужність реально вже у 2021 році.

«Всього в 2021 році виділено понад мільярд гривень на дооснащення Охматдиту. Зараз уряд розширив можливості та шляхи закупівлі обладнання, якого потребують фахівці НДСЛ Охматдит в новому корпусі», - зазначив міністр.

Генеральний директор НДСЛ Охматдит Володимир Жовнір підкреслив, що ця медична установа щороку надає допомогу 20 тисячам дітей з усієї України. Тут проводять близько 10 тисяч складних операцій у більш ніж 80 відділеннях, зазначив він.

Читайте також: Львівські хірурги провели унікальну операцію, повернувши 6-річного хлопчика до нормального життя

Водночас, за його словами, обладнання, якого потребують фахівці НДСЛ Охматдит, та запуск нового корпусу значно збільшать потужність лікарні. Зокрема, можна буде здійснювати понад 100 трансплантацій кісткового мозку, наголосив Жовнір.

«Охматдит – це унікальна спеціалізована лікарня, в якій лікуються діти з усієї України. Пріоритетом для нас є діти, тому, звісно, наша команда лікарів зацікавлена у тому, щоб отримати якісне та сучасне обладнання, яке дозволить ефективніше надавати допомогу більшій кількості дітей. Разом із колективом визначилися із необхідним обладнанням, кожне відділення та лікарі дали свої пропозиції. Тому, звичайно, ми чекаємо на це обладнання, адже наш лікарський потенціал дозволяє робити унікальні операції та рятувати кожного маленького пацієнта, який потребує допомоги», - сказав він.

Читайте також: Словаччина передала «Охматдиту» засоби захисту від коронавірусу на €195 тисяч

Як повідомлялося, будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ Охматдит розпочалося 2011 року, але у 2013-му було зупинене через відсутність фінансування. В 2016 році будівництво відновили. За рішенням Кабміну проєкт був розподілений на два пускові комплекси: 23,5 тис. кв. м та 43,5 тис. кв. м відповідно.

Першу частину нового корпусу Охматдиту відкрили у квітні 2018 року. Відкриття другої черги лікарні відбулося в липні 2020 року, а повністю все будівництво заплановано завершити до кінця 2021 року.

Весь комплекс оновленого Охматдиту налічуватиме декілька блоків, у яких розміщуватимуться 10 сучасних хірургічних відділень, п’ять онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-