В Україні запустили програму «WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей»

В Україні запустили програму «WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей»

Фото
Укрінформ
В Україні запустили програму «WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей", яка фінансується Європейським Союзом та реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення для надання екстреної допомоги та підтримки жінок в умовах кризи, спричиненої COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, офіційний запуск програми відбувся у Міністерстві закордонних справ України за участі міжнародних представників, ключових партнерів та громадських організацій.

"Для нас суперважливими зараз є дві речі - формування іншої практики та свідомості гендерної рівності та питання публічної дипломатії позитивного іміджу України, чого що ми плануємо досягати у проєкті "WE ACT" через поєднання класичної та спортивної дипломатії... Тому я хочу вас усіх привітати із запуском цього прекрасного проєкту і подякувати нашим партнерам - Представництву Європейському Союзу в Україні і Фонду Фондом ООН у галузі народонаселення. Я вважаю, що саме так ми можемо досягати небанальних, неочевидних креативних результатів", - сказала на церемонії запуску проєкту перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Програма розрахована на 18 місяців і спрямована на захист жінок від гендерно-зумовленого насильства, усунення бар’єрів для жіночого лідерства та підтримку працівниць сектору охорони здоров’я, які знаходяться на передовій реагування на виклики пандемії коронавірусу.

Голова Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль у своєму виступі звернув увагу на те, що пандемія, окрім інших наслідків, також наражає жінок та дівчат на більший ризик насильства.

Читайте також: У МЗС відкрили виставку «Наука - це вона»

У цьому сенсі програма WE ACT допоможе вирішити зростаючий попит на якісні послуги у випадках гендерно обумовленого насильства шляхом підсилення спроможностей організацій громадянського суспільства у 12 областях України.

В Україні офіційно запустили програму «WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Другий компонент програми спрямований на підтримку жінок-медиків, які становлять 81,3 відсотка медичних працівників України. У рамках WE ACT їм буде надано санітарні набори з усім необхідним - від зубних щіток до шкарпеток і футболки, які можуть знадобитися в умовах тривалих чергувань у медзакладах під час пандемії.

Читайте також: Мінекономіки пропонує зменшити гендерну нерівність в оплаті праці

Третій компонент програми має на меті усунення бар'єрів для жіночого лідерства. У цьому контексті ініціатори програми визначили професійну і публічну жіночу дипломатію як можливість розширити спроможності жінок та залучити більшу аудиторію до підвищення обізнаності про гендерну рівність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-