Дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухів, збільшили соцдопомогу

Дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухів, збільшили соцдопомогу

Укрінформ
Кабінет Міністрів збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, та вдосконалив порядок виплати на догляд особам з інвалідністю з дитинства.

Відповідну постанову уряд ухвалив без обговорення на засіданні 11 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з пояснювальною запискою, передбачається підвищення із 1 липня 2021 року розміру державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів.

Розмір державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років, інвалідність яких пов’язана з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я від вибухонебезпечних предметів, з урахуванням усіх надбавок, підвищень та інших доплат, у тому числі передбачених Кабінетом Міністрів України, підвищується на 50% від розміру соцдопомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років.

Якщо дитину з інвалідністю, на яку виплачувалася державна соціальна допомога (в тому числі з надбавкою на догляд), після досягнення 18-річного віку визнано особою з інвалідністю з дитинства та встановлено групу (підгрупу) інвалідності, надбавка на догляд виплачується з дня її встановлення.

Читайте також: Зеленський підписав закон про заборону продажу ліків дітям

Як повідомлялося, 11 червня 2021 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення зміни до статті 2 Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю” щодо підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги” № 1477-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 21 травня 2021 року. Закон забув чинності 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-