В Україні захворюваність на COVID-19 зросте за два тижні – прогноз НАНУ

В Україні захворюваність на COVID-19 зросте за два тижні – прогноз НАНУ

Укрінформ
Робоча група з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в України прогнозує зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби на добу протягом наступних двох тижнів.

Про це йдеться в Прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 11–24 серпня 2021 року, оприлюдненому на сайті Національної академії наук, передає Укрінформ.

"Захворюваність в Україні зростає помірними, але стабільними темпами. Темпи зростання нових виявлень становлять приблизно 24% на тиждень, що відповідає періоду подвоєння близько 3,5 тижня. Репродуктивне число, усереднене за тиждень, дорівнює 1,18 та має нейтральну тенденцію до зміни... Згідно з прогнозними обчисленнями (в яких закладено поточну тенденцію до збільшення кількості нових виявлень), середня кількість нових випадків (на день - ред.) дорівнюватиме 1008 протягом тижня 11–17 серпня 2021 року та 1285 – протягом тижня 18–24 серпня 2021 року", - йдеться у прогнозі.

Читайте також: У Китаї зростає кількість хворих на COVID-19, у містах відкрились центри тестування

Водночас зазначається, що спостережувана летальність знизилася до значень, близьких до 3%, на тлі зменшення середнього віку хворих.

Наголошується також, що високою лишається частка дітей серед підтверджених хворих, а особливо тих, що потребували госпіталізації.

У прогнозі зазначається, що наразі найбільш загрозливою є ситуація у Херсонській та Одеській областях.

Читайте також: Delta-штам циркулює на Херсонщині з середини червня

Також стрімко зростає захворюваність у західних регіонах, швидко збільшується кількість позитивних тестів у Києві, хоча кількість госпіталізацій зростає повільно.

Як повідомляв Укрінформ, за час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 261 354 особи, з них одужали 2 193 752 людини, летальних випадків зареєстровано 53 149. За минулу добу зафіксовано 1122 підтверджені випадки COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-