Кулеба: українські пожежники створюють суперпозитивну репутацію в Туреччині і Греції

Кулеба: українські пожежники створюють суперпозитивну репутацію в Туреччині і Греції

Відео
Укрінформ
Українські пілоти та пожежні зараз героїчно роблять Україні суперпозитивну репутацію в Туреччині та Греції.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр зауважив, що «цими днями ЗМІ Туреччини та Греції густо рясніють захопленими і вдячними згадками про Україну».

«Справжній друг пізнається в біді. Ми дякуємо дружній країні Україні та її народу за підтримку. Туреччина завжди підтримувала Україну, і Україна сьогодні з Туреччиною. Співпраця між двома країнами завжди триватиме», - зазначив турецький пілот-координатор пожежних літаків, що прибули з України, Фатих Дюзгюн.

Читайте також: Українські рятувальники продовжують гасити лісові пожежі у Туреччині

Водночас, мер найбільш постраждалого порту Мантуді на грецькому острові Евія Аргиріс Ліаскос заявив: «Нам неоціненно допомогли 200 пожежників з України та Румунії, які після прибуття зайшли прямо в найгірше полум'я. Вони працювали без зупинки всю добу, поки все не загасили. Якби не вони, все б згоріло. Ми їм зобов’язані».

Кулеба зазначив, що Стратегія зовнішньої політики України, яку нещодавно затвердили вперше в історії незалежної України, визначає просування позитивного іміджу України у світі одним з шести пріоритетів.

«Звісно, ми ухвалили політичне рішення підставити друзям плече не заради вигоди, а тому що так роблять друзі», - додав міністр.

Читайте також: Гасити лісові пожежі у Греції допомагають 22 країни

За його словами, долучитися до просування інтересів України у світі може кожен.

«Це Україна, яка допомагає друзям, а не лише просить про підтримку. І це розрив шаблону російської пропаганди. Є всі підстави пишатися Україною щодня, але цими днями - особливо. Не стримуйте себе», - заявив Кулеба.

Раніше, 30 липня, Рада національної безпеки і оборони схвалила Стратегію зовнішньополітичної діяльності.

Українські рятувальники у рамках надання допомоги у гасінні масштабних пожеж у Греції минулої доби проводили гасіння кромки пожежі біля населеного пункту Гувес.

Також повідомляється, що авіація ДСНС вилетіла з аеропорту «Анталія» у провінцію Мугла для надання допомоги в гасінні лісових пожеж.

Як повідомляв Укрінформ, два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини 30 липня та долучилися до гасіння осередків лісових пожеж. 5 серпня з України прибуло чотири гелікоптери авіакомпанії «Українські вертольоти», які здійснюють вильоти не лише в денний, а й нічний час. Операція з пожежогасіння вночі в умовах гірської місцевості проводиться ними в Європі вперше.

Водночас Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в Греції. У п'ятницю, 6 серпня, зведений загін українських рятувальників прибув до цієї країни.

Фото, відео: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-