Українські літаки прибули до Туреччини для гасіння лісових пожеж

Українські літаки прибули до Туреччини для гасіння лісових пожеж

Укрінформ
Два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж.

Про це повідомляється на сайті ДСНС.

"Для допомоги турецьким вогнеборцям Україна направила два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення. Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії... О 15:08 літаки вилетіли з м. Одеса та о 17:53 здійснили посадку в аеропорту "Газіпаша Аланія", - йдеться у повідомленні.

У ДСНС нагадують, що два пожежні літаки ДСНС України вилетіли до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла. Наразі загальна площа пожеж складає понад 1 тис. 500 га. Внаслідок пожеж 4 особи загинуло та 183 особи постраждало, з них 58 осіб госпіталізовано, пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальними службами взято під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжується гасіння 20 осередків.

Читайте також: Зросла кількість загиблих від лісових пожеж у Туреччині

За повідомленням ДСНС, всього до гасіння пожеж, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучено понад 4 тис. осіб, 457 од. техніки та 35 повітряних суден.

Читайте також: МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти

Як повідомлялося, 28 липня масштабна лісова пожежа спалахнула в районі Манавгат турецької провінції Анталія, вогонь знищив десятки гектарів лісу та призвів до евакуації низки населених пунктів.

29 липня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Туреччині усю необхідну допомогу у зв’язку з масштабними пожежами.

Міністерство закордонних справ закликало громадян України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-