Суд відповів на звинувачення адвокатів та прокуратури у справі Майдану

Суд відповів на звинувачення адвокатів та прокуратури у справі Майдану

Укрінформ
У Білоцерківському міському суді повідомили, що судді, які розглядають одну із справ Майдану, дійсно перебувають у відпустці, проте зазначають, що розглянути клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченим може одноособово суддя-доповідач.

Про це повідомляє пресслужба Білоцерківського міського суду, передає Укрінформ.

Зазначається, що 5 серпня суд отримав обвинувальний акт у провадженні щодо викрадення Ігоря Луценка та викрадення і вбивства Юрія Вербицького. Йдеться про обвинувачених Сергія Мисливого та Івана Новотного. Розгляд підготовчого засідання та продовження строку тримання під вартою фігурантів призначили також на 5 серпня. Тоді виявилось, що двоє суддів-учасників колегії перебувають у відпустці.

У суді зазначають, що відкликати їх з відпустки можливо лише за згодою і у випадку "відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків, для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна підприємства".

Читайте також: ВАКС завтра розгляне клопотанням про взяття під варту Януковича та його сина

Білоцерківський міський суд наголошує, що клопотання про продовження запобіжного заходу може розглянути суддя-доповідач одноособово.

Як повідомлялося, голова колегії ГО «Адвокатська дорадча група» Євгенія Закревська поінформувала, що строк дії запобіжних заходів двом обвинуваченим у справі щодо викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького і вбивства Вербицького - Івану Новотному та Сергію Мисливому - у вигляді тримання під вартою закінчується у суботу, і 7 серпня вони вийдуть на волю.

В ОГП такожзазначили, що через недотримання суддями Білоцерківського міськрайонного суду Київської області вимог ст. 186 КПКУ щодо строків розгляду клопотань про застосування запобіжного заходу, двох обвинувачених у вчиненні особливо тяжких насильницьких злочинів проти учасників Революції Гідності 7 серпня 2021 року може бути звільнено з-під варти.

12 березня минулого року у ДБР поінформували, що правоохоронці затримали підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активіста Євромайдану Юрія Вербицького та екснардепа Ігоря Луценка. За даними ЗМІ, правоохоронці затримали Новотного.

Читайте також: Суд дав дозвіл на затримання екскомандира харківського «Беркуту» Шаповалова

До цього, 10 березня минулого року, правоохоронці затримали іншого громадянина, ймовірно причетного до викрадення і вбивства Вербицького та викрадення Луценка.

За даними ЗМІ, ім'я затриманого 10 березня - Сергій Мисливий.

Юрій Вербицький - активіст Революції Гідності, був викрадений разом з народним депутатом восьмого скликання Ігорем Луценком 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-