ВАКС завтра розгляне клопотанням про взяття під варту Януковича та його сина

ВАКС завтра розгляне клопотанням про взяття під варту Януковича та його сина

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив розгляд клопотання щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою експрезиденту Віктору Януковичу та його сину Олександру на 5 серпня.

Про це пресслужба Національного антикорупційного бюро поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

“5 серпня, об 11:00 у ВАКС розпочнеться розгляд клопотання детективів НАБУ щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою експрезиденту та його сину”, - йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що ці особи є підозрюваними у справі щодо заволодіння резиденцією «Межигір'я» шляхом зловживання своїм службовим становищем. НАБУ розслідує цю справу з грудня 2019 року, матеріали кримінального провадження налічують понад 1500 томів.

Читайте також: Суд відмовився знімати арешт з майна ексголови Адміністрації Президента Клюєва — активісти

Як повідомлялося, наприкінці липня НАБУ і САП подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу і його синові, яких підозрюють у привласненні Межигір'я.

Читайте також: Активи Януковича лишаються замороженими - у ЄС прокоментували рішення про санкції

Раніше Генпрокуратура розслідувала справу про заволодіння комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я». У межах цієї справи було заочно повідомлено про підозру експрезиденту Януковичу.

Потім, після втрати функції слідства, цю справу з ГПУ передали для розслідування детективам НАБУ і прокурором САП. У зв'язку з оголошенням Януковича в розшук НАБУ і САП просили суд заочно взяти під варту експрезидента.

19 січня цього року, за інформацією ЗМІ, Апеляційна палата ВАКС відмовилася заарештувати Віктора й Олександра Януковичів.

Читайте також: Розстріл Майдану: суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича

За версією слідства, Олександр Янукович організував створення та придбання приватних фірм з метою прикриття незаконної діяльності щодо заволодіння Межигір'ям. Його батько Віктор Янукович, обіймаючи у 2007 році посаду прем'єр-міністра, був пособником та шляхом зловживання своїм службовим становищем допоміг заволодіти держмайном у особливо великих розмірах.

Також Олександра Януковича підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-