Викрадення Луценка та Вербицького: двоє обвинувачених у суботу можуть вийти на волю – адвокат

Викрадення Луценка та Вербицького: двоє обвинувачених у суботу можуть вийти на волю – адвокат

Укрінформ
Строк дії запобіжних заходів двом обвинуваченим у справі щодо викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького і вбивства Вербицького, - Івану Новотному та Сергію Мисливому - у вигляді тримання під вартою закінчується у суботу.

Про це у Фейсбуці поінформувала голова колегії ГО «Адвокатська дорадча група» Євгенія Закревська, передає Укрінформ.

«Завтра спливає запобіжний двом обвинуваченим у справі викрадення Ігоря Луценка, Юрія Вербицького, вбивства Вербицького - Мисливому і Новотному. Завтра Мисливий і Новотний вийдуть на волю», - зазначила вона.

Закревська уточнила, що 21 липня цього року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області «безпідставно ініціював зміну підсудності у провадженні, яку вже визначав до того апеляційний суд».

«Тепер, коли справа до них повернулась, дві третини колегії у відпустці. З відпустки нікого не відкликали. Повторний автоматичний розподіл не провели»,- зазначила вона.

Закревська нагадала, що до затримання Мисливий переховувався під чужим прізвищем з фальшивим паспортом.

За інформацією ГО «Адвокатська дорадча група», з моменту затримання – у березні минулого року, Мисливий та Новотний перебувають під вартою.

Наразі, як уточнили активісти, і Мисливому, і Новотному інкримінується участь у злочинній організації, яка була створена для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, безпосередньо - викрадення і катування Вербицького та Луценка, перешкоджання мирним зібранням Євромайдану.

«Окремо Мисливому інкримінується вбивство Юрія Вербицького, використання та підбурювання до підробки офіційних документів, зокрема, паспорта громадянина України»,- зазначили активісти.

Читайте також: Суд дав дозвіл на затримання екскомандира харківського «Беркуту» Шаповалова

12 березня минулого року у ДБР поінформували, що правоохоронці затримали підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активіста Євромайдану Юрія Вербицького та екснардепа Ігоря Луценка. За даними ЗМІ, правоохоронці затримали Новотного.

До цього, 10 березня минулого року, правоохоронці затримали іншого громадянина, ймовірно, причетного до викрадення і вбивства Вербицького та викрадення Луценка.

За даними ЗМІ, ім'я затриманого 10 березня - Сергій Мисливий.

Юрій Вербицький - активіст Революції Гідності, був викрадений разом із народним депутатом восьмого скликання Ігорем Луценком 21 січня 2014 року і вбитий після катувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-