Венедіктова тримає на контролі розслідування загибелі білоруса Шишова

Венедіктова тримає на контролі розслідування загибелі білоруса Шишова

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова тримає на контролі розслідування щодо обставин смерті у Києві білоруса Віталія Шишова.

Про це вона сказала журналістам після координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії кримінальним корупційним та пов'язаним з корупцією правопорушенням, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справа Шишова у нас зранку і до вечора. Я контролюю цей момент. Ми заслуховуємо справу кожного дня. Чому не з'являється інформація? Тому що ще занадто рано говорити про це», - зазначила Венедіктова.

Водночас вона вважає, що нині не на часі оприлюднювати деталі розслідування. «Ця справа може бути політизована. Я намагаюся якнайменше втягуватися навіть у можливості геополітики», - додала Венедіктова.

Генпрокурор нагадала про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), але перевіряють й інші версії, у тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид. “Жодну версію із цих двох основних не відкинуто. Слідство працює», - запевнила Венедіктова.

Читайте також: Вбивство Віталія Шишова: ким, кому та навіщо поданий цей сигнал?

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня у Києві в парку виявили повішеним громадянина Білорусі, голову громадської організації «Білоруський дім в Україні» Шишова, який зник 2 серпня.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.

Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі у протестах проти режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-