Євгена Марчука поховають на Байковому кладовищі

Євгена Марчука поховають на Байковому кладовищі

Укрінформ
Поховання українського державного діяча, колишнього Прем’єр-міністра України Євгена Марчука відбудеться на Байковому кладовищі, а Міністерство оборони та Служба безпеки України мають вжити заходів для віддання військових почестей.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів від 5 серпня, яка опублікована на Урядовому порталі.

«Поховати колишнього Прем’єр-міністра України Марчука Євгена Кириловича на Байковому кладовищі... Міністерству оборони за участю Служби безпеки вжити заходів, необхідних для віддання військових почестей колишньому Прем’єр-міністру України Марчуку Є. К», - йдеться у постанові.

Також у документі передбачається виділення господарсько-фінансовим департаментом Секретаріату Кабміну 198 тисяч гривень для відшкодування витрат, пов’язаних з похованням колишнього Прем’єр-міністра України .Міністерству фінансів доручили здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України доручили затвердити у триденний строк за погодженням з Міністерством економіки та Міністерством фінансів відповідний перелік витрат і подати до кінця 2021 року Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Читайте також: Євген Марчук: яким він був, чого прагнув і якою втратою став для країни

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня помер Євген Марчук - український державний діяч, четвертий Прем'єр-міністр України, генерал армії України, представник України у Тристоронній контактній групі (листопад 2018 – травень 2019). У різні роки він був головою СБУ і міністром оборони.

Про смерть Марчука повідомила його дружина Лариса Івшина.

У Службі безпеки України зауважили, що коронавірусна хвороба загострила захворювання, на яку страждав Марчук, і спровокувала гостру серцево-легеневу недостатність.

Прощання з Євгеном Марчуком відбудеться у суботу, 7 серпня, з 12:00 до 15:00, в будинку офіційних прийомів за адресою: вул. Грушевського, 22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-