В Україні підтвердили вже 143 випадки штаму коронавірусу Delta

В Україні підтвердили вже 143 випадки штаму коронавірусу Delta

Укрінформ
В Україні офіційно підтверджено вже 143 випадки інфікування штамом Дельта.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

“Стосовно штаму "Дельта", то декілька тижнів тому ми говорили про 17 випадків. Зараз офіційно підтверджених 143 випадки на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України й поширюється”, - сказав Кузін.

За його словами, найбільше випадків інфікування “Дельтою” наразі у Волинській, Одеській, Тернопільській областях, Чернівцях та м. Києві.

Читайте також: МОЗ назвало «ексклюзивні» для Delta-штаму симптоми

Головний держсанлікар нагадав, що штам “Дельта” поширюється швидше, ніж інші штами, частіше призводить до госпіталізації.

Втім за його словами вакцинація захищає від "Дельти".

“Є поодинокі повідомлення про зниження ефективності вакцини, але це зниження не є суттєве. Навіть при спалаху "Дельти" в різних країнах, вакциновані люди не потрапляли в лікарні і країнам з належним рівнем вакцинації вдалося уникнути такого екстранавантаження саме на систему охорони здоров'я”, - сказав Кузін.

Читайте також: Повна вакцинація запобігає появі нових штамів коронавірусу – ЕМА

Загалом, за словами держсанлікаря, наразі ситуація із захворюваністю на COVID-19 по всій країні поступово погіршується.

"Кожного дня ми бачимо плюс 10-15 нових випадків захворювання. Насправді, ця ситуація — доволі ризикована, адже ситуація погіршується в кожній області країни, і спалах можна очікувати не лише в окремих областях, а будь-де", - сказав Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 5 серпня в Україні лабораторно підтверджено 2 256 397 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. За добу 4 серпня зафіксовано 1052 нових випадки. Станом на 5 серпня в Україні проведено понад 6 мільйонів щеплень проти COVID-19. За добу 4 серпня 2021 року вакциновано від COVID-19 159 121 людину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-