МОЗ назвало «ексклюзивні» для Delta-штаму симптоми

МОЗ назвало «ексклюзивні» для Delta-штаму симптоми

Укрінформ
Симптоми COVID-19 при інфікуванні штамом "Дельта" відрізняються від інших штамів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я (МОЗ).

"Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені. Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени. Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю, концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму «Дельта» у 1000 разів більша, ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус у зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ляшко: Медична система готова реагувати на виклик нової хвилі Delta-штаму

Зазначається, що ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо людина не вакцинована.

Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

Читайте також: Японські вчені виявили нову небезпеку штаму Delta

У МОЗ нагадали, що пройти вакцинацію проти COVID-19 можна у найближчому пункті щеплення чи центрі масової вакцинації. Також проводяться щеплення організованих колективів від 50 осіб, в таких випадках на підприємство виїжджає мобільна бригада.

Читайте також: У ВООЗ кажуть, що Delta-штам не смертельніший за інші варіанти COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 3 759 405 людей, з них отримали одну дозу – 3 759 403 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 151 799 осіб (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 5 911 202 щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-