Мінцифри зупинило 154 проєкти Національної програми з інформатизації

Мінцифри зупинило 154 проєкти Національної програми з інформатизації

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформацію зупинило 154 неготових проєкти Національної програми з інформатизації, що розроблялися іншими відомствами, і таким чином заощадило державному бюджету 1,37 млрд грн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на засіданні уряду 4 серпня.

"За 2020 рік Мінцифри проаналізувало 1 578 проєктів всіх державних органів нашої країни... Через те, що не були поставлені чіткі цілі, ми не бачили потенціалу в проєктах, або вони були не готові, за різними критеріями. Мінцифри зупинило 154 проєкти із 1 578 - це майже 10% і зекономило українському бюджету 1 370 млн гривень", - сказав Федоров.

Він розповів, що Національна програма з інформатизації має чотири основні завдання: координувати проєкти з інформатизації, узгоджувати ці проєкти з пріоритетними завданнями уряду, надавати громадянам своєчасну інформацію про такі проєкти та забезпечити цифрову трансформацію України.

Читайте також: COVID-сертифікати в «Дії» успішно пройшли технічну оцінку в ЄС - Мінцифри

Як повідомляв Укрінформ, у державному бюджеті на 2021 рік на Національну програму з інформатизації передбачили 602 млн гривень. За програмою реалізовуються проєкти цифрової трансформації у сферах охорони здоров’я та соціального захисту, освіти, містобудування, екології тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-