COVID-сертифікати в «Дії» успішно пройшли технічну оцінку в ЄС - Мінцифри

COVID-сертифікати в «Дії» успішно пройшли технічну оцінку в ЄС - Мінцифри

Укрінформ
Українські COVID-сертифікати в додатку "Дія" успішно пройшли технічну оцінку в Європейському Союзі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в Телеграмі.

"Сьогодні COVID-сертифікати в" Дії "успішно пройшли технічну оцінку в ЄС. На крок ближче до визнання наших COVID-документів в Європі", - написав Федоров.

Читайте також: COVID-сертифікат у смартфоні: уже дуже скоро

Він додав, що технічна команда ЄС високо оцінила терміни реалізації, точність і відповідність українських документів вимогам ЄС. А саме EU Digital COVID Certificate Єврокомісії. "Останній крок - політична частина взаємовизнання, а саме узгодження від Єврокомісії та підписання відповідного меморандуму", - розповів віцепрем'єр.

Федоров нагадав, що розробкою й технічною реалізацією COVID-сертифікатів спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів прийняв постанову про запровадження COVID-сертифікату - документа, що підтверджує, що громадянин вакцинований, або має негативний результат ПЛР-тестів, або статус, що людина одужала від COVID-19.

З 1 липня Міністерство цифрової трансформації спільно з партнерами запустило бета-тестування COVID-сертифікатів. Приєднатися можуть люди, які вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-