Війна, корупція, безробіття і тарифи: українці назвали найбільші проблеми країни

Війна, корупція, безробіття і тарифи: українці назвали найбільші проблеми країни

Опитування
Укрінформ
Більшість українців вважають найбільш важливими проблемами для країни війну на сході, корупцію, безробіття і комунальні тарифи.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведені Київським міжнародним інститутом соціології.

Зокрема, респондентам пропонувався перелік проблем для обрання трьох найбільш важливих для України. Відтак топ-проблемами для України респонденти назвали війну на сході (63,9% респондентів зараховують проблему до топ-3, а 27,9% вважають проблемою №1), корупція (відповідно, 56,3% і 24,6%), безробіття (44% і 20,4%) і комунальні тарифи (41,9% і 10,2%).

Також опитування засвідчило, що в липні порівняно з червнем зросла із 64% до 68,7% частка тих, хто вважає, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку.

Частка тих, хто вважає, що справи йдуть у правильному напрямку, знизилася з 20% до 16,1%.

Читайте також: Психологи оцінили рівень оптимізму українців та ностальгії за минулим

Опитування проводилося 24 липня - 1 серпня методом особистого (“face-to-face”) інтерв’ю з використанням планшета (CAPI, computer-assisted personal interviews). Загалом опитано 2028 респондентів від 18 років, що мешкають у 105 населених пунктах усіх регіонів України, крім окупованого Криму та окремих територій Донецької і Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,9% - для показників близьких до 25%, 2,2% - для показників близьких до 12%, 1,5% - для показників близьких до 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-