Заступнику Шишова заборонили в'їзд в Україну - Білоруський дім

Заступнику Шишова заборонили в'їзд в Україну - Білоруський дім

Укрінформ
Заступнику глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова Родіону Батуліну заборонили в'їзд в Україну.

Як передає Укрінформ, про це БДУ повідомляє в Телеграмі.

«Сьогодні вранці на прикордонному пункті «Устилуг» заступнику глави БДУ Родіону Батуліну було повідомлено про заборону на в'їзд в Україну терміном на 3 роки. Підстави заборони прикордонникам не відомі. Посилаються на «таємність» СБУ», - йдеться у повідомленні.

Як відзначили в БДУ, Батулін виїхав на територію Євросоюзу 14 липня «для вирішення питань з документами. 3 серпня, з першою інформацією про виявлення тіла Віталія Шишова, він негайно виїхав першим автобусом назад до Києва. Однак, діставшись до українського кордону, був поінформований, що з моменту виїзду є нев'їзним».

«Все більше питань, кому так невгодна діяльність Білоруського дому в Україні? Будемо повідомляти про розвиток подій», - наголосили в БДУ і нагадали про збір допомоги в організації похорону Шишова. Зібрані кошти (32 638,68 грн) будуть передані його цивільній дружині в Києві.

«Оскільки Родіон зараз не може приїхати в Україну, збір коштів продовжиться в іншому форматі», - повідомили в БДУ.

Укрінформ звернувся за коментарями до профільних відомств у зв'язку з забороною на в'їзд Батуліна в Україну.

Читайте також: Друзі Шишова проситимуть Монастирського надати охорону його дівчині

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замаскованого під самогубство.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.

Як повідомляється на сторінках Білоруського дому в Україні в соцмережах, Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі в протестах в Гомелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-