Друзі Шишова проситимуть Монастирського надати охорону його дівчині

Друзі Шишова проситимуть Монастирського надати охорону його дівчині

Відео
Укрінформ
Друзі загиблого голови громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова планують просити міністра МВС Дениса Монастирського надати охорону дівчині Шишова, Божені Жолудь.

Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода друг активіста Юрій Щучко, передає Укрінформ.

«Був дзвінок з Міністерства внутрішніх справ, буде зустріч з міністром внутрішніх справ України. Я обговорюватиму це питання особисто з ним, щоб надали охорону Божені, це дівчина Віталія, теж моя близька подруга і одна із засновниць нашого руху «Білоруський дім в Україні». Також порушуватимемо питання про загальну безпеку активних білорусів тут, щоб вони почувалися в безпеці», – сказав Щучко.

Читайте також: Дівчина Шишова переконана, що він не міг скоїти самогубство

Він також підтвердив, що загиблий міг проводити роботу з виявлення імовірних агентів режиму Лукашенка, інкорпорованих у білоруську діаспору в Україні.

«Цю діяльність він вів доволі приховано, ми знали поверхневі результати його роботи, конкретно я не можу сказати, що він когось саме вирахував, але в нашому відео, розслідування проводив Віталій, а Божена і я, ще хлопці, які допомагали, ми вирахували «тітушок», оплачених певною особою, яку ми не змогли далі знайти», – повідомив Щучко.

Читайте також: Штати уважно стежитимуть за розслідуванням смерті Шишова - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, у тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид.

«Білоруський дім в Україні» заявив, що за Шишовим велося стеження.

У Міжфракційному депутатському об'єднанні «За демократичну Білорусь» вважають, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повинен взяти розслідування смерті керівника «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова під особистий контроль, оскільки до цього можуть бути причетні білоруські спецслужби.

Як повідомляється на сторінках «Білоруського дому в Україні» в соцмережах, Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі в протестах у Гомелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-