«Зі мною це не станеться»: в Україні презентували аудіосеріал щодо торгівлі людьми

«Зі мною це не станеться»: в Україні презентували аудіосеріал щодо торгівлі людьми

Укрінформ
У Києві напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відбулася презентація документального аудіосеріалу "Зі мною це не станеться", створеного з ініціативи МВС, Міністерства цифрової трансформації та Нацполіції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це вже не перший наш спільний проєкт з МВС. Ми раніше вже спільно проводили велику конференцію про безпечний інтернет, спільно знімали кілька освітніх серіалів, зокрема, про інструменти протидії домашньому насильству тощо. І сьогодні ми щасливі презентувати ще один спільний проєкт – це аудіосеріал «Зі мною це не станеться»», - поінформувала заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

За її словами, у цьому аудіосеріалі загалом – чотири серії.

Читайте також: У «реабілітаційному центрі» на Херсонщині в трудовому рабстві тримали майже 80 осіб

«Це реальні історії реальних людей, з якими це сталося в Україні, і я рекомендую абсолютно кожному це послухати. Це чотири короткі серії, які ви можете увімкнути по дорозі на роботу чи додому, послухати їх у машині чи просто послухати у вільний час. Це корисно. І у це здається неможливо повірити, але ця проблема (торгівлі людьми – ред.) реально існує, і цей серіал розповідає про цю проблему, а також про те, як від неї захиститися», - зазначила заступниця міністра цифрової трансформації.

Зі свого боку заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що торгівля людьми – це грубе порушення прав людини, яке має бути недопустимим у сучасному демократичному суспільстві.

«І не завжди люди, які стикнулися з такою проблемою, відкрито готові про неї говорити, бо це боляче, бо ця ситуація, яка вплинула на люди, частіше за все – вплинула і на родину, на дітей, які є в родині, на рідних, близьких, знайомих… Тож хотіла б подякувати тим сміливим людям, які погодилися дати коментарі по тій ситуації, яка відбулася. Це 4 серії, 4 різні ситуації, але тим не менш, це сміливі люди, які своїм власним прикладом готові були поділитися такою ситуацією, щоб інші люди, можливо, у таку ситуацію не потрапили», - сказала заступниця міністра.

Читайте також: У «Павутину» кіберполіції потрапили 47 осіб, що створювали дитяче порно

Говорячи про назву аудіосеріалу - «Зі мною це не станеться, - Павліченко зазначила, що насправді, багато людей вважає, що дуже важко потрапити у таку ситуацію, і що це ніколи з ними не станеться.

Але, як уточнила заступниця глави МВС, насправді це не так, і громадянам треба бути обачними та розуміти, що це реальні історії та реальні ситуації, які відбулися в Україні.

Зі свого боку начальник Департаменту міграційної поліції Нацполіції Сергій Пантелєєв поінформував, що ті історії щодо випадків торгівлі людьми, які громадяни почують у цьому аудіосеріалі, - по них є кримінальні провадження, які вже скеровані до суду, і торгівці людьми зараз притягуються до відповідальності, «і ми чекаємо на справедливий вирок відносно цих торгівців людьми».

Читайте також: Схема з нелегалами до ЄС: вербувальникам українських моряків оголосили ще дві підозри

Павліченко також подякувала тим, хто був дотичний до створення цього аудіосеріалу – це команди Міністерства внутрішніх справ і Міністерства цифрової трансформації, медіасервісу Мegogo, експерти Нацполіції, різні громадські організації, правозахисники, громадська спілка «А21 України», Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Ла Страда Україна», та іншим.

Також Павліченко висловила вдячність Канадсько-українського проєкту розвитку поліції, який фінансується в Україні урядом Канади, за фінансову підтримку і за можливість випуску цього аудіосеріалу.

Читайте також: В Україні посилили покарання за домашнє насильство – Зеленський підписав закон

Аудіосеріал «Зі мною це не станеться» доступний абсолютно безкоштовно на платформі Мegogo, а також – у мобільних додатках Мegogo.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня, за рішенням ООН, відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-