У «Павутину» кіберполіції потрапили 47 осіб, що створювали дитяче порно

У «Павутину» кіберполіції потрапили 47 осіб, що створювали дитяче порно

Фото, відео
Укрінформ
Кіберполіцейські викрили 47 зловмисників під час проведення спецоперації під умовною назвою "Павутина", спрямованої на протидію поширенню в інтернеті порнографії за участю дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Слідчі підрозділи Нацполіції провели 47 обшуків та вилучили понад 18 терабайтів протиправного контенту, викрили 47 фігурантів.

Зокрема у Києві кіберполіцейські встановили двох не пов’язаних між собою киянок, які створювали порно-контент за участю власних дітей. У подальшому відзняті матеріали фігурантки продавали в інтернеті. Потерпілих дітей помістили до реабілітаційних центрів. Зловмисниць затримали.

В Одесі правоохоронці викрили п’ятьох місцевих жителів віком від 39 до 45 років, які створили більш як 300 сайтів, куди завантажували відео та фото порнографічного характеру, зокрема за участю дітей.

Читайте також: Президент підписав закон про кримінальну відповідальність за сексуальне домагання дітей

Жителю Одеської області оголосили про підозру у розбещенні неповнолітніх. 24-річний чоловік знайомився в інтернеті з дітьми з метою подальших зустрічей та вчинення дій сексуального характеру.

У Хмельницькій області кіберполіцейські викрили чоловіка, що у месенджері продавав протиправний контент, який отримував від дітей шляхом шантажу і залякування в соціальних мережах.

Читайте також: Другий рік поспіль зростає кількість дітей, яких зґвалтували - Венедіктова

Також на Хмельниччині правоохоронці виявили групу осіб, які займалися грумінгом, а протиправний контент збували у месенджері.

Відкрито 57 кримінальних проваджень за ст. 149 (торгівля людьми), ст. 152 (зґвалтування), ст. 155 (вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку), ст. 156 (розбещення неповнолітніх), ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) ст. 301-1 (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України.

За чотирма фактами правоохоронці звершили досудові розслідування та направили до суду обвинувальні акти.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого Верховна Рада України посилила відповідальність за виробництво та поширення дитячої порнографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-