Суд арештував екскерівника філії Державної продовольчо-зернової корпорації

Суд арештував екскерівника філії Державної продовольчо-зернової корпорації

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 мільйона гривень екскерівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 мільйона гривень колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Читайте також: Справу про розкрадання газу на майже ₴730 мільйонів скерували до суду - НАБУ

«29 липня за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Партизанський елеватор», підозрюваному у незаконному заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн», - ідеться в повідомленні.

Так, слідчий суддя ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 млн грн.

Строк дії запобіжного заходу до 27 вересня 2021 року.

Зазначається, що у разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків.

Читайте також: НАБУ перевіряє, чи причетні інші посадовці Харківської облради до хабаря в один мільйон

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 ККУ.

За даними слідства, упродовж листопада - грудня 2019 року директор філії АТ «ДПЗКУ», зловживаючи службовим становищем, без дозволу власника, організував відвантаження зерна, яке знаходилось на балансі держкорпорації, для реалізації комерційним структурам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-